Piku-Nikke-lennokit perustuvat alunperin pietarsaarelaisen Niklas Kaarlan suunnittelemaan "Piku-Nikkeen", jonka piirustukset löytyvät osoitteesta:

 http://www.rc-pietarsaari.net/pikunikke/index.html

Nikken idea on mainio - edullinen Suomen lennokin perussiipi ja yksinkertainen 3mm depron-runko. Siiven etureunassa on liidokeista tuttuun tapaan mäntyrimavahvike ja siivekkeet ovat 3mm depronia. Tekniikkana toimii melkein mikä vain riittävän kevyt voimanlähde, jolle askaroidaan sopiva moottoripukki. Ohjaus tapahtuu siivekkeillä ja korkkarilla.

Oman Piku-Nikken rakensin oikeastaan innostuneena vakiomagneeteilla toimivista romppumoottoreista yhdessä edullisen Towerpro-säätimen kanssa. Nikkeen tein lisäksi omaan tottumukseen perustuen myös sivuperäsimen ohjattavaksi. Syntyi ensimmäinen oma Piku-Nikke.

Sisälennätystä varten tein uuden Kevyt-Nikken, jonka lentopaino vaihtelee välillä 130-140g potkurista riippuen. Koneessa ei ole laskutelineitä. Moottorina on GWS IPS100 A-vaihteella, potkurina GWS SF 10x4.7, noparina Jeti JES006, vastarina RCSmartin 6ch pikkuvastari ja servoina 3kpl Bluebird BM303 -erikoispieniä servoja. Akkuna Etec 2s 300mAh, jolla lentoaikaa saadaan arviolta puolisen tuntia. Kevyt-Nikke mahtuu lentämään koulun voimistelusalissa (500m2) rauhalliseen ja kiikkerään tapaansa.

MalliExpossa lensin Nikkellä molempina messuaamuina ja molemmilla kerroilla sain seinäkosketuksen jälkipelissä moottoripukin tikun poikki. Syntyi idea vaihdettavasta tikusta, jonka messujen jälkeen tein Kevyt-Nikkeen. Rakensin lennokkivanerista moottoritikun mentävän "putken" ja kiinnitin sen moottoripukkiin tikun paikalle. Tikku reikään ja ruuvilla kiinni. Moottori samoin ruuvilla kiinni ja ilmaan. Kokeilin työpaikan liikuntasalissa ja totesin ratkaisun toimivaksi. Nikken ottaessa kontaktia rakenteisiin ja pudotessa nokilleen tikku katkeaa ja muu kone säilyy yleensä ehjänä. Tikun vaihto on parin minuutin operaatio ja taas me lennetään. Vaneriputken tilalla voisi käyttää esim. valmista muoviputkea, kunhan sellaisen jostain löytää. Balsatikusta tulee paras kun laminoi kahden balsasuikaleen väliin 1mm lennokkivanerisuikaleen. Kestää pienet kolhut mutta isomman tullessa murtuu.

 

 

 

Ensimmäinen Piku-Nikke valkoisesta 3mm depronista. Moottorina on uudelleen käämitty vakiomagneeteilla oleva romppumosa, joka yhdessä landarien kanssa on kiinnitetty balsasta tehtyyn moottoripukkiin. Lennokki on ulkona mukava ja ketterä lennettävä jopa kohtuullisella tuulella. Sisällä ei koulun halli oikein riittänyt nopealle ja painavalle (lentopaino 198g) lennokille vaan lento meni kirjaimellisesti päin seiniä.

 

 

 

 

Nikken sisuskalut. Akkuna on suhteellisen painava GWS 1300mAh 2s lipo, jolla Nikke lensi kylläkin mainiosti. Servot ja GWS-vastari on pakattu suhteellisen ahtaasti. Siivekeservo on kiinnitetty suoraan siipeen tehtyyn koloon.

 

 

 

 

Kokeilin Nikkeä myös ylätasona ja kaksitasona. Kaksitasossa oli alasiivessä siivekkeet ja kone oli erittäin rauhallinen lennettävä. Ylätasossa ei ollut siivekkeitä ja rauhallisuus korostui edelleen. Jotain kuitenkin puuttui ja kokeilut jäivät yhteen kertaan.

 

 

 

 

Nikken rakenteesta innostuneena piirtelin samaa ideaa käyttäen oman suosikkikoneeni DHC-2 Beaverin. Rungosta tuli varsin Beavermainen, mutta kone on vielä koelentämättä. Muita projekteja pukkasi päälle...

 

 

 

 

Pitkään haaveena ollut Cessna Bird Dog sen sijaan rakentui lentovalmiiksi. Idea on edelleen sama kuin Nikkessä. Koneessa on tekniikaltaan identtinen ensimmäisen Nikken kanssa.   Rungosta tuli hieman liian massiivinen ja kone ei oikein toiminut sisälennätyksessä. Ulkona lennokki on sen sijaan erittäin rauhallinen ja helposti hallittava, joten voisi sopia vaikka ensimmäiseksi lennokiksi.

 

 

 

 

Bird Dogin piirustukset joutuivat laihdutuskuurille ja uusi versio on tuntuvasti edellistä linjakkaampi. Tästä koneesta on rakennettu jopa lentävä versio ja se on saanut hyvää palautetta lento-ominaisuuksistaan. Piirustukset olisi tarkoitus korjailla julkaistavaan kuntoon. Kunhan ehtii....

 

 

 

  Kerhon saatua sisälennätysvuoron Pajulahdesta innostus PikuNikkeihin syttyi uudelleen. Kun samalla Kaukoidästä tilattujen tekniikkapakettien hinta alkaa olla samaa luokkaa mitä ennen maksoi pelkkä moottori tai säädin, päätin  rakentaa uuden harjattoman Nikken mahdollisimman kevyeksi. Lahden uudesta Kärkkäisestä sain hommattua sekä hiilikuitua että valkoista depronia. Ja tälläinen siitä tuli...nimeksi tälle versiolle annoin kuvaavasti NikkeZero (yhtenevyyttä erääseen virvoitusjuomaan on turha hakea...).

Moottoriksi tilasin harjattoman Turnigyn 2204-14T:n Turnigy Plush 6A säätimellä, servoiksi HXT500 ja vastaanottimeksi otin vanhasta Nikkesta Coronan 6-kanavaisen syntikkavastarin. Akkuna on aiempaan Nikkeen hankittu Dualskyn 300mAh 2s lipo.

Tähän Nikkeen tein työntötangot ja hornit sekä siiven vahvikkeet hiilikuidusta. Horneissa käytin kutistesukkalinkkejä, jotka luulin juuri keksineeni. Pienellä googletuksella selvisi, että joku muukin on ne keksinyt.... mutta toimivat joka tapauksessa todella hyvin ja ovat kevyet. Kuvissa on sivuperäsinservo, sivuperäsinhorni ja siivekemekanismi. Käyttämäni hiilikuitu on paksuudeltaan 0.8mm pyörötankoa. Servon vipuun liimasin hiilikuitutapin cyanolla. Rungossa on katkaistu servovipu työntötangon ohjurina estämässä liikaa taipumista.

Vaikka tämän Nikken kanssa käytiin vaa'alla jokaisessa rakennusvaiheessa, oli lopputulos 5g painvampi kuin aiempi Nikke Light lentopainon saavuttaessa 129g. Oletettavasti 6.5g servot olivat suurin syy "ylipainoon". Vanhassa Nikkessä on Bluebirdin 3.5g servot. Eroa näille tulee yhteensä 9g.

Ennen ensilentoaan Nikke lainasi vastaanottimen ja säätimen Zoom4U:lle, mutta nämä ovat helposti siirrettävissä Nikkeen seuraavan sisävuoron koittaessa.