Chevrolet TransSport 3.4i C V6 A 1998 (2003-2009 )
HIO-336
 
   
   
  Kesällä 2003 myytiin molemmat autot pois ja hankittiin tilalle uudempi ja suurempi amerikkalainen 7-hengen tila-auto. Tehokas 3.4-litran V6 moottori, automaattivaihteisto, ABS-jarrut, luistonestojärjestelmä, ilmastointi, cruise, kuljettajan sähköpenkki, liukuovet molemmin puolin, seitsemän erillistä istuinta niskatukineen ym. ym. Tällähän ajaa näkymättömiin...

Kesällä 2004 toinen takaiskunvaimennin alkoi vuotaa. Tilasin uudet vauhtipajan kautta ja vaihdoin ne itse. Hintaa vaimentimille tuli 500€/pari.

Kesällä 2005 alkoi moottorin lämmöt heitellä ja nesteet poistui paisuntasäiliöstä. Termostaatin, jähdyttimen painekorkin ja flektien tarkastuksen jälkeen selvisi, että kannentiiviste tai jopa kannet oli viottuneet. Kustannusarvio oli merkkiliikkeessä 3500-7500€! Oikean korjaamon löytyminen, osien tilaaminen jenkeistä (www.rockauto.com) sekä vian rajoittuminen palaneeseen kansipahviin pudotti lopullisen hinnan 1500€ luokkaan. Jenkeistä tilattu tiivistesarja ja kannenpultit tulivat viikossa ja maksoivat tulleineen puolet Suomen hinnoista.

Keväällä 2006 autosta hajosi starttimoottori ja toinen etupyörän laakeri alkoi jurista, jolloin koko etunapa meni vaihtoon (ABS-anturit ym...). Samalla vaihdettiin eteen jarrupalat.

Keväällä 2007 vaihdettiin jarrulevyt ja jarrupalat sekä eteen että taakse ja samalla uusittiin  etuakseliston puslat.

Kesällä 2007 autosta hajosi starttimoottori lähihuoltamon pihamaalle.  Auto vietiin hinausauton lavalla paikalliselle korjaamolle, jossa vaihdettiin uusi starttimoottori.

Keväällä 2008 alkoi vaihdelaatikko oireilla aina vaan pahemmin. Vaihto 2-3 ja 3-2 ei tahtonut sujua millään ja vaihde tahtoi pudota vaihdon aikana vapaalle. Kun lopulta myös 1-2 alkoi ajoittain kiukutella, aloin etsiä laatikolle korjaajaa. Vaihtoehtona oli hankkia tehdaskunnostettu laatikko, mutta teetin lopulta remontin paikallisella vaihdelaatikkokorjaamolla. Osia vaihdettiin runsaasti ja lopulta vielä venttiilikoneisto meni vaihtoon. Samalla asennettiin uusi lauhdutin laatikon nesteille. Remontille tuli hintaa ruhtinaallisesti 3475€, mutta nyt laatikko toimii ja vaihtaa todella nätisti!

Penkinlämmittimien ohjausyksikkö hajoaa joka syksy. Viallinen komponentti on ollut aina puskuripiiri ULN2003, jonka viimeisen korjauksen yhteydessä laitoin piirikannalla paikalleen. Ohjausyksikön koteloon teippasin muutaman varapiirin.

Kymmenvuotissyntymäpäivän 2.6.2008 kunniaksi auto sai uudet 215/65-15 kesärenkaat.

Kesällä 2008 hajosi kuskin ovessa oleva sähköikkunoiden kytkin ikkunan jäädessä puoliksi auki. Tilasin uuden Rockautosta.

Talvella 2008 auton huollon yhteydessä vaihdettiin starttimoottori toistamiseen. Huollon jälkeen katosivat jarrut ja syyksi osoittautui kiinnikkeen tuntumasta puhki ruostunut takajarruputki.

Talvella 2008 tehtiin pisin yhtämittainen retki Ylläkselle. Paluumatkalla ajettiin hieman eksyenkin reilut 900km kahdella pysähdyksellä. Ajaminen ei rasittanut lainkaan ja matkanteko oli oikein miellyttävää. Tällaisella reissulla tämä auto on parhaimmillaan.

Kevääseen 2009 saakka auto on kaikesta huolimatta joka kerta mennyt katsastuksesta läpi ilman toimenpiteitä, mutta nyt uskomaton katsastusmenestys päättyi ja autosta jouduttiin hitsaamaan helmoja ja vaihtamaan alapallonivel toiselle puolelle. Ilmastointi lakkasi ilmojen lämmettyä toimimasta ja syyksi paljastui takailmastoinnin puhki kulunut alumiiniputki.

Lokakuussa 2009 olisi ollut taas aika viedä auto suurempaan huoltoon ja varautua moneen pikkuremonttiin. Syvällisen pohdinnan ja kovan luopumisen tuskan jälkeen auto päätyi vaihtoon paikalliseen autoliikkeeseen. Eräs aikakausi tuli näin päätökseensä.

Probably the best car in the world - I liked it so much...:(

Made in Doraville, Georgia, USA