Lentopäiväkirjaani aloin alunperin pitämään vuoden 2007 alussa osoittaakseni eräälle henkilölle, miten vähän loppujen lopuksi vietän aikaani lennokkien parissa ja varsinkin niitä lennättämässä. Varsin pian päiväkirjan luonne muuttui omien lennätyskokemusten kirjaamiseksi omaksi iloksi ja muiden kyseenalaiseksi hauskuudeksi. Kahdeksas vuosikerta on alkamassa ja tarina jatkuu entistä tarpeettomampana. Vastuu näiden merkintöjen lukemisen vaikutuksista on edelleen ja entistä korostuneemmin lukijalla...

 

 
   
   
 

 

 
25.1.2014

-8°C

3 m/s NW

Pilvistä

CG Cub 2x15min

Talvi Kuivannolla

Joulukuun alusta saakka satoi melkein jokaisena päivänä vettä ja jos ei satanut, ei ollut mitään mahdollisuutta edes harkita lennättämistä missään. Tammikuun kireiden pakkasten jälkeen lauhtuessa suuntasin lähes lumettomalle Kuivannolle. Lunta oli kiitoradalla tarpeeksi suksikoneelle, mutta ainakin tundrapyörillä olisi pärjännyt ongelmitta.

Käytin Saiton lämpimäksi jo kotona, joten kentällä käynnistyminen oli helppoa. Lentelin kaksi tankillista ja totesin, että pilvinen sää ei ole omiaan valkopohjaiselle lennokille. Pari kertaa sekosin asennoissa ja Cubin väkivaltainen kohtaaminen maan kanssa oli turhan lähellä. Lennättelin läpilaskuja ja normaalia lennättelyä.

Pakkanen puri sormiin hyvistä hanskoista huolimatta ja kahden tankillisen jälkeen suuntasin kotiin. Iltapäivälenkillä kävin katsomassa Willähteen Kukkasen jäätä ja sinne suunnataan seuraavaksi.

----------------------------------

 
30.1.2014

-11°C

5 m/s S

Aurinkoista

TT Cub 3x10min

 

Talvi Kukkasella

Reppu selkään, naskalit ja radio kaulaan, siipi toiseen ja runko toiseen käteen ja suunnaksi Willkukkasen veneranta. Jäällä oli hienoa puuterilunta vajaat 10cm kuten arvelinkin ja siinä lumessa TT Cubin tundrapyörät toimivat vielä oikein hyvin. Lämmittelin moottorin jo kotipihalla ja niinpä Saito käynnistyi ensi yrittämällä järven rannassa. Lumi pöllysi koneen rullatessa ja kiihdyttäessä nousuun. Hieman normaalia enemmän kaasua joutui antamaan, mutta vajaan kymmenen metrin matkalta oli Cub ilmassa.

Tuuli tuntui paljon puuskaisemmalta koneen ohjauksessa kuin maassa seisoessa. Varsinkin laskuissa tuuli otti PIperin tehokkaasti otteeseensa ja toisella lennolla kone keikkui todella huolestuttavan paljon. Ylempänä oli hieman tasaisempaa, mutta sielläkin tuulen nopeuden huomasi. Vastatuuleen mentiin maahan nähden kävelyvauhtia ja myötätuuleen sitten todella kovaa.

Kolme tankillista, neljä ulkoilijaa ja yksi koira. Hyvä fiilis järven jäältä.

--------------------------------