Talvinen märkä lumi osoittautui Beaverille ylivoimaiseksi alustaksi nousta ilmaan. Sukset upposivat hankeen ja kone pomppi pitkin järveä. Samalla oli mielessä tehdä kesäksi kellukekone järvikäyttöön ja kun Beaverin OS15LA oli osoittautunut hiljaiseksi ja miellyttävä-ääniseksi moottoriksi, päätin rakentaa kellukkeet Beaveriin.

Kuvat löytyivät netistä ja sopivasti skaalattuna niistä sai oikeankokoiset Beaverin alle. Jostain löysin ohjeen kellukkeiden pituudelle. Sopiva pituus ohjeen mukaan on 90% rungon pituudesta. Kantavuus määräytyy tilavuuden mukaan ja Beaverin 1500g painon kuvien mukaiset  kellukkeet kantaisivat hyvin.

 

 
  Ensimmäiseksi skaalasin DXF-muodossa olevat kuvat AutoSketch-ohjelmalla ja tulostin lasertulostimella paperille. Osa kuvista ei mahtunut A4-arkille, joten ne oli teipattava useammasta arkista. Kuvat pitäisi tulostaa peilikuvanaan, mutta kellujen rakenneosat ovat symmetrisiä.

Kuvat siirsin paperilta 2.5mm balsalle silitysraudalla kuumentamalla. Paperi asetetaan kuva balsaa vasten ja keskilämpöisellä raudalla painamalla laserin muovijauhe sulaa ja tarttuu balsaan. Liika kuumentaminen ei ole hyvä, koska balsa kuivuu raudan puolelta ja käpristyy. Tosin levy oikenee kun se saa rauhassa ilmastoitua huoneessa silityksen jälkeen.

Osat leikkasin irti NT-cutterilla.

 

 
  Liimasin runkokaaret kiinni ylä- ja alaruoteisiin. Kuvan alareunassa näkyvät kansilevyt, joihin yläruoteen liimaaminen on tehtävä huolella, koska se määrää kellukkeiden suoruuden. Osat liimasin "heppaamalla" cyanolla, jonka jälkeen liimasaumat vahvistettiin Bostikin pur-liimalla ja ulkokäyttöön tarkoitetulla puuliimalla.

Yläruoteen päällä näkyvät kahdessa kohdassa lennokkivanerista tehdyt kiinnitysruuvien aluslevyt.

 
  Alaruoteen tein kahdesta osasta jolloin niiden saumaan saatiin tehtyä sopivan suuruinen kynnys. Ilman kynnystä lennokin on vaikea nousta plaaniin ja irrota vedestä.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Puuvalmiit kellukkeet. Alkuperäisissä kuvissa on kylki tehty levystä, mutta halusin pudottaa painoa jättämällä kyljen auki. Tukevuutta varsinkin etuosassa lisäsin keskellä olevalla vinotuella ja ristikkorakenteella, joka tuntuu erinomaisen tukevalta. Kellukkeeseen kohdistuu voimakkaita rasituksia laskeutumisessa ja aika näyttää, kestääkö tämä. Teoriassa pitäisi kestää... Keulaan vuolin kahdesta 2.5mm päällekkäin liimatusta balsasta muotopalat. Perässä on lennokkivanerista tehty vahvike, johon vesiperäsin kiinnitetään.

 

 
 

Kellukkeet kiinni koetelineissä. Telineet on 10x2mm eloksoitua alumiinia ja kiinnitetään Beaverin pohjaan neljällä M4-nylonruuvilla, jolloin ne on varttitunnissa vaihdettavissa pyörä/suksitelineisiin. Telineet ovat 15mm liian korkeat ja epäskaalamaiset myös ulkoasultaan, Kun koelennot kellukkeilla on tehty lumella, järvien sulamista odotellessa on aikaa tehdä vaikkapa hiilikuidusta skaalamaiset ristikot.

Telineille kellukkeineen on tässä vaiheessa kertynyt painoa 245g. Pinnoitteeksi tulee alumiininvärinen Monokote. Keulapala on maalattu skaalanmukaisesti punaiseksi.

 

 
 

Kellukkeet koeasennettuina Beaverin alle. Painopiste pysyy kohdallaan kellukkeiden kulma siipeen nähden vaikuttaa oikealta. Kynnys on suunnitelmien mukaan 15mm painopisteen takapuolella, jolloin Beaver ei irtoa plaaniin liian pienellä nopeudella.

Kuvassa ei vielä näy koneen kannuspyörän tilalle ruuvattavaa lisäevää, jonka tehtävänä on vakauttaa lentoa kellukkeiden kanssa.

 

 
 

Valmis kelluke Beaverin alla. Pinta on alumiininväristä Monokotea, kärki on maalattu akryylivärillä ja lakattu Helo-venelakalla ja stripet on leikattu Scotchin punaisesta pakkausteipistä. Monokote tarttui hieman huonosti lakattuun pintaan lakan sulaessa lämmöstä. Onneksi en lakannut koko kelluketta. Saumakohdissa Monokote on vähintään 10mm limittäin ja pohjan saumassa 20mm.

Koelennolla märällä ja nuoskaisella lumella kellukkeet osoittivat nousevansa hyvin plaaniin ja toimivan kuten pitääkin. Beaverin moottorin teho ei riittänyt saamaan konetta imevällä lumella riittävään vauhtiin ja lento jäi tekemättä. Kevään aikana on tarkoitus askarrella skaalamaisemmat kiinnikkeet hiilikuidusta. Nykyiset telineet ovat myös liian korkeat.

Beaver Villähteen Kukkasen rannassa odottelemassa ensilentoa kellukkeilla.