Graupner mc-19  
  Ensimmäinen radioni oli nelikanavainen Futaba T4YF, joka tuntui uskomattoman hienolta laitteelta. Ei kuitenkaan mennyt vuottakaan, kun perusradiosta, jonka ainoa hienous oli reverse-kytkimet, loppui ominaisuudet kesken. Englannista tilasin Futaba 6EXAn, jossa oli kuusi mallimuistia ja kaikkea hienoa. Siinäpä radiota loppuelämäksi. Hienot Graupnerit olivat pro-miesten radioita ja sellaiseksi en itseäni laskenut enkä laske vieläkään. Eräänä päivänä kuulin myyntiin tulevasta Graupner MC-19 -radiosta ja kun hintakin oli kohdallaan, ostin radion saman tien. Graupnerissa tuli mukana niskaremmi raudoilla, latausmoduli sekä 3800mAh NiMH-akkupakka. 

Aluksi päätin opetella todellisten nahkahousumiesten tavan ohjata lennokkeja - kynäotteen. Futaballa ja peukkuotteella alkoi kehittyä jonkinlainen luottamus omiin taitoihin. Kynäotteella osaaminen putosi lähes nollaan ja tuttu Beaver kaputoitui useammin kuin kerran. Varsinaisen henkisen taistelun jälkeen päätin hylätä kynäotteen ja jatkoin peukalo-otteella. Isot kädet ja pitkät tikut sopivat varsin hyvin yhteen.

 

 
 

 

Graupnerissa on vakiona keskiosan kolme kytkintä. Jokainen kytkin on erikseen ohjelmoitavissa haluttuun tarkoitukseen ja haluttuun toimintasuuntaan. Keskimmäisen kytkimen olen "lukinnut" vain Dual Rate-käyttöön. Oikeanpuolimmainen on Expoa varten ja vasen erilaisia Dual Rate-kokeiluja varten. Ensilennolla asetan puolittajat toimimaan jokaiselle ohjaintoiminnolle omasta kytkimestään.

Yläpaneliin lisäsin vasemmalle kytkimet kytkinpaikkoihin. Vasemmassa yläkulmassa on kolmiasentoinen lentotilakytkin. Alarivin kytkimet ovat vapaasti eri tarkoituksiin paitsi pitkävipuinen kytkin, joka on varattu vain Throttle Cut-käyttöön.

Oikean lohkon kytkimet ovat kanavapaikoissa. Ylärivissä vapaasti käytettävät kolmiasentoiset kytkimet. Alarivissä oikealla vihreällä merkkivalolla varustettu kytkin on varattu laskutelineille/hinauskytkimen avaukselle ja  keltaisella merkkivalolla varustettu on varattu RC-hehkulle.

 
 

 

MC19 sisältä ennen kanavapaikkakytkimien lisäämistä. Keskellä ylhäällä näkyy lähetinmoduli, jonka vaihtaminen syntikkaan on varsin yksinkertaista: irrotetaan kortin oikeassa reunassa oleva liitin, antennijohto ja kortin kulmissa olevat neljä ruuvia. Syntikkamodulissa on kiteen (kullattu kyltti 68T) tilalla kaksi kiertokytkintä.  
  Viereisessä kuvassa on esimerkkejä Graupneriin käyvistä kytkimistä.

Kytkinpaikkaan tuleva kytkin on yleensä ON-OFF -tyyppinen ja se kytketään 2-napaisella servoliittimellä kytkinpaikkaan.

Kahteen kytkinpaikkaan tuleva kytkin on ON-OFF-ON -tyyppinen ja kytketään kahdella 2-napaisella tai yhdellä 4-napaisella servoliittimellä kytkinpaikkaan.

Kanavapaikkaan tuleva kytkin voi olla ON-ON tai ON-OFF-ON tyyppinen ja se kytketään 5-napaisella liittimellä kanavapaikkaan. Lisävarusteeksi voi laittaa LEDin, joka osoittaa toiminnon olevan päällä (esim. hehkulaite).

 
       
       
  Muutamia omia miksauksia muistiinpantuina tulevaa käyttöä varten    
   

Throttle Cut

 
 

Graupnerissa ei ole vakiona polttomoottorin sammutuskytkintä (Throttle Cut) ja ohjelmoin sellaisen miksauksella vapaaseen kytkimeen vetämään kaasun nollille. Toimintoa ei ole lukittu kaasun minimiasentoon vaan se toimii koko kaasun toiminta-alueella. mutta tästä ei ole tähän mennessä ollut haittaa.

 
  Throttle Cutin ohjelmoin MIX1:een. Valittu kytkin 5 ohjaa kaasukanavaa C1 vetämällä ala-asennossaan trimmiä 60% alaspäin.

Kokeilin polttomoottorityyppistä Throttle Cutia myös sähkökoneissa, jolloin moottori alkaa käydä tyhjäkäynnillä käännettäessä Throttle Cut yläasentoon ja toiminta on vaikuttanut erittäin hyvältä.

 

 
  Hinauskytkimen ohjaus hehkun kanssa    
 

Piper Cubissa loppuivat Futaba R136F -vastarin kanavat kesken hinauskytkintä lisättäessä. Kompromissina laitoin hinauskytkimen avautumaan RC-hehkun ollessa päällä. Toiminnon ainoa hankaluus oli itse päättämäni hehkukytkimen paikka keskellä radiota, jolloin narun irroitus vaati hieman huomiota oikeaan kytkimeen osumiseksi.

Normaalisti toiminta oli hyvä, mutta koetussa paniikki-irrotuksessa hinattavan koneen juuttuessa maahan ei käsi ehtinyt kytkimelle. Tein sen vuoksi laskutelinekytkimestä radion reunassa miksauksen RC-hehkulle. Molemmissa kytkimissä on merkkivalo, joten hehku ei jää vahingossa päälle. Ohjelmoin MIX2:een  kanavan 7 (Gear) ohjaamaan kanavaa 6 (RC-Glow). Suurin vaikeus oli saada sovitettua miksauksen suuruus oikeaksi, koska hehkun liikealue on säädetty toimimaan hinauskytkimen mukaan. Offs-säädöllä sain siirrettyä kanavan 7 toiminta-alueen oikeaan kohtaan kanavaan 6 nähden. Nyt molemmista kytkimistä menee hehku päälle ja samalla avautuu hinauskytkin. Uusi kytkin on etusormen työnnön takana.

 

 
  Tässä vielä kuva kanavien 6 ja 7 asetuksista.

 

 
  R/C GlowPron ohjaus kaasukanavalla    
 

R/C GlowPro-etähehkun  halusin miksata toimimaan kaasun kanssa siten, että hehku on päällä tyhjäkäynnillä, mutta putoaa pois kaasua avattaessa ja toisaalta sammutettaessa moottori ThrottleCutilla. Helpointa olisi ollut laittaa hehku Y-kaapelilla kaasun rinnalle, mutta halusin pitää sen omassa kanavassaan.

Hehkulaite on kytketty kanavalle 6, jonka asetin perustilaan (kuvassa Servo 6 asetukset). Hehkun ohjelmointiominaisuuksiin kuuluu, että sille voi määritellä toiminta-alueen, jonka sisällä se on päällä. Alueen ylä- ja alapuolella hehku on pois päältä. Omaan hehkuuni olen määritellyt alueen kaasun nolla-asennosta noin 1/7 kaasuun saakka (ThrottleCutin ollessa asennossa, jossa moottori käy).

 

 
  Kanavan 6 ohjauksen vapautin, ettei mikään säädin tai kytkin sotke sen toimintaa. Aiemmin kanavaa 6 ohjattiin hehkun kytkimellä.  
 

Vapaamikserillä tein kaksi uutta miksausta (MIX 1 on aiemmin tehty ThrottleCut) hehkua varten. Näistä MIX2 kytkee kaasun ohjaamaan hehkulaitteen kanavaa 6 ja MIX3 taas kytkee ThrottleCut-kytkimen ohjaamaan samaa kanavaa. Tarkoituksena on tehdä sellainen miksaus, jossa kanava 6 (hehkulaite) seuraa kaasua ja toisaalta ThrottleCut sammuttaa hehkun.

 
 

MIX2:lla säädin kaasun vaikuttamaan hehkun kanavaan 6 siten, että molemmat muuttuvat samaa tahtia. Lukemat 82% ja 114% ovat suoraan kaasun ääriasennoista ThrottleCutin ollessa asennossa, jossa moottori käy.

 
 

MIX3:lla asetin ThrottleCut-kytkimen ohjaamaan hehkukanavan minimiin sammutettaessa moottoria. Kytkimen toisessa asennossa (moottorin sammutus) on vaikutus 100%, kun taas toisessa asennossa (moottori käy) vaikutus on 0%.

Kokeilin miksausten toimintaa Piper Cubin Saito FA-80-nelitahtimoottorilla ja hyvin tuntui toimivan. Avattaessa kaasu ryypytystä varten täysille hehku putoaa pois päältä. Kun kaasun vetää melkein tyhjäkäynnille, hehku menee päälle ja pysyy päällä kunnes kaasua lisätään asetetun rajan ylitse. Moottoria sammutettaessa hehku menee pois päältä ja moottori sammuu normaalisti.

Tarkoituksena on varmistaa tyhjäkäynti kylmässä ja nitrottomalla polttoaineella.

 
       
  Lähetinhuppu    
 

Talvella MC-19 toimii mainiosti pakkasessakin vaikka näytön toiminnot hidastuvatkin tuntuvasti. Hyvillä hanskoilla tarkenee lennätellä, muta aina ei aurinko paista ja joskus lennätyskeikoilla on hiljalleen sadellut luntakin. Tilasin Englannista Raydiowarmin valmistaman lähetinhupun suojaamaan radiota lumeentumiselta ja kylmältä.

Kuva on napattu Raydiowarmin sivuilta ja sisällä on aivan muu radio kuin Graupner, mutta samalla tavalla MC-19 mahtuu tuonne pussukkaan. Peukalo-otteella tulee hieman ahdasta, mutta ei häiritsevän paljon. Pussin mukana tulee kaksi läpivientiä antennia varten. Käsien aukoissa on mukavan tuntuiset resorit ja sisäpuoli on fleeceä. Joku kanadalainen on kehunut lennätelleensä tunnin ilman käsineitä -10C pakkasessa tätä pussia käyttäen.

Samalla vaihdoin lähettimen akuksi GP 4800mAh Nimh-kennoista kootun pakan.