Beaver CF-FHB-X rakennettiin Aerosquaren piirustusten mukaan pääosin 3mm depronista. Osassa rakenteita käytettiin myös erivahvuista balsaa, 1mm lennokkivaneria ja 6mm depronia. Koko lennokki päällystettiin alumiinipintaisella lämpöeristeteipillä. Ohjainpintoina on siivekkeet, sivuperäsin, korkeusperäsin ja laipat. Korkeusperäsimen ja sivuperäsimen/kannuspyörän servotangot on piilotettu kokonaan rungon sisään. Siivekkeiden ja laippojen vääntötangot ovat siiven sisällä samoin kuin lentovalojen ja laskeutumisvalojen kaapeloinnit. Ikkunat on piirtoheitinkalvoa.


Lennokin esikuvana on historian ensimmäinen Beaver CF-FHB-X.


Lennokin kärkiväli on 1250mm, pituus 780mm, siipipinta-ala 20dm2  ja siipikuormitus 39.5g/dm2. Painoa koneelle kertyy lentokunnossa 790g.
Ohjaimena Graupner MC-19 , vastaanotin Graupner R16S, moottori harjaton Micro15/10 MTM:n nopeudensäätimellä ja APC 10x3.8 potkurilla, servot 4xJP Naro (korkkari, sivari ja siivekkeet) ja 2xE-Sky naro (laipat).
Akkuina lipot Etec SHD 3s 1700mAh.
 

Linkki piirustuksiin:  http://www.aerosquare.com/content/category/5/20/50/lang,en/
 

Ensilento tapahtui Villähteen Kukkasen jäälle auratulta kiitoradalta pyörillä. Lennokki nousi ilmaan rauhallisesti ja lensi kuin Beaver! Ohjaukseen vaaditaan kaikki ohjainpinnat ja varsinkin sivaria tarvitsee ettei perä ala roikkua kaarroksissa. Laipat toimivat tehokkaasti vaatien hieman korjausta korkkarilla. Painopiste oli liian takana ja lennokki vaati jatkuvaa vetoa lentääkseen vaakalentoa. Asiaa tarvitsee tutkia tarkemmin... Mikään temppukone tämä ei ole, mutta "iso" ja mukava lennäteltävä. Alumiinipinta on komean näköinen ilmassakin. Lentoaika yhdellä akulla on välillä 10-15min.
 

Lisää lentotiimaa on kertynyt Beaverille ja kone kuuluu ehdottomien suosikkien joukkoon. Painopiste on osoittautunut erityisen tarkaksi tälle koneelle. Etec 3s 1250mAh lipoakkua piti siirtää 25mm taaksepäin. Vaihdettaessa tilalle Etec 3s 1700mAh piti akkua palauttaa 10mm eteenpäin ellei koneesta halua peräpainoista ja vaikeaa lennettävää. Painopisteen ollessa kohdallaan lennokilla on lennetty 4m/s tuulessa vaikeuksitta ja se tottelee ohjausta esimerkillisesti. Vaakalentoa lennetään puolella kaasulla.
 

Laskeutuminen on hivenen vaativaa lennokin pyrkiessä liitämään aina vaan ja se on melkein pakotettava maahan. Laskut onnistuvat vastatuuleen ilman laippoja ja tyynellä tai myötätuuleen laippojen kanssa. Liian hitaalla nopeudella kone pyrkii sakkaamaan eteen ja saattaa tulla rysähtämällä alas. Laskutelineen vinotuen kiinnitys (taaksepäin vino) irtosi viime lentokerralla. Muita vaurioita ei ole tullut.
 

Vaihdoin vastaanottimeksi Graupner R16S -syntikkavastarin ja samalla siivekkeet ja laipat muutettiin toimimaan jokainen omalla servollaan, yhteensä neljä servoa!. Laipat laskeutuvat lähettimen lentotilojen mukaisiin asentoihin ja laskussa lisäksi siivekkeet laskeutuvat Beaverin tapaan flaperoneiksi. Lähettimessä on lisäksi miksattu korkkariin työntöä laippojen mukaan, jolloin koneen nousupyrkimys ei ole ihan entisenlaisen voimakas. Nopeus putoaa laskussa erittäin hitaaksi ja Beaver on helppo tuoda laskuun.
Nykyinen vastaanotin toimii lähes ilman glitchejä. Alumiinipinta aiheuttaa ongelmaa antennin sijoittelussa - antenni ei saa koskettaa pinnoitetta eikä toisaalta jäädä rungon katveeseen.
 

Beaverista on samoja kuvia soveltaen rakenteilla balsarunkoinen versio, johon tulee todennäköisesti voimanlähteeksi polttomoottori. Messuilta tuli ostettua tankki ja balsaa, jotta rakentaminen voi jatkua (siipi on valmiina 1.10.2006).
Beaver osallistui MalliExpo 2006 -pienoismallikilpailuun ja voitti 1. palkinnon luokassa 113 lennokit. Ainoat moitteet tulivat tiedetyistä kohdista: aavistuksen liian pitkä keula ja liian pienet tuulilasin ikkunat. Alumiinipintaa ja beavermäisyyttä pidettiin onnistuneina.
 

Beaver pääsi esille myös suunnittelijansa sivuille: Aerosquare - Erkki's Beaver

 

 
 

DHC-2 Beaver CF-FHB-X hangaarin pihamaalla. 

 
 

 

 
 

Micro 15/10 alumiinipukissa ja siiven rakenne, siipikaari Clark-Y

 

 
 

Beaver ilmassa Nastolan Urheilukeskuksessa.

 

 
 

Beaver tulossa laskuun Urheilukeskuksen nurmelle. Laipat ovat vielä ylhäällä.

 

 
 

Beaver oudossa olotilassa - Lahden MalliExpo 2006 kilpailupöydällä. Suoraan lennosta kisaan ja 1, palkinto! Ransun Fiat vieressä.

 

 
 

Beaver esillä nukkekotiharrastajien minimarkkinoilla Länsiharjun koululla 6.6.2009.