Pöytälaatikossa on vuoden päivät odotelleet Ed Westwoodin suunnitteleman ja Joe Demarcon piirtämän balsa/vanerirakenteisen kelluke-Beaverin piirustukset. Kuvat hankin alunperin ajatuksena rakentaa Vmar-Beaverin siipeen uusi runko. Nyt on kuitenkin tarkoitus tehdä lennokki kokonaan piirustusten mukaan. Joitain yksityiskohtia todennäköisesti poimin Martin Rousseaun piirustuksista.

Moottoriksi on tarkoitus käyttää tarpeettomana olevaa Saito FA-80 -nelaria. Moottori mahtuu mittojensa perusteella mainiosti koulinkiin ylösalaisin, jolloin venttiilikopat asettuvat alapuolen ilmanottokanavaan. Pakoputki ja äänenvaimennin on askarreltava itse, koska olemassa oleva Piperiin hankittu Pitts-vaimennin ei sovellu sellaisenaan.

Lennokkiin tulee Beaverin normaalit ohjaustoiminnot: korkkari, sivari, siivekkeet flaperoneilla ja laipat. Koulingin teetän muovipajalla PET-muovista. Laskutelineille teen valmiuden renkaiden/suksien lisäksi kellukkeille.

Piirustuksia voi tilata ModelAirplanesNews-lehden nettisivuilta.

 

 
 

20.3.2007 Kopioin piirustuksista runkokaaret A4-arkeille ja siirsin ne silittämällä 3.5mm vanerille ja leikkasin irti. Samalla tuli testattua Bilteman kuviosahaa, joka tuntuu mainettaan paremmalta. Kaaret on vielä hiottava ja lovettava.

21.3.2007 Lovesin kaaret ja hioin ne valmiiksi. Loveaminen onnistui kätevästi kun kuviosahalla ajoi loven päädyt valmiiksi ja napautti terävällä taltalla palan pois. Viimeistelin reunat ja kolot viilalla ja hiomapaperilla. Nyt voi kokoaminen sen puoleen alkaa.

Iltasella piirustuksia ja rakennusohjeita tavaillessa tajusin, että rungon etuosa verhotaan 0.4mm vaneriin ja perä jää ristikoksi. Samanlainen rakenne kuin OH-MVL:ssä. Pitää laittaa jonnekin tuota vaneria tilaukseen. Moottorin koko alkoi myös mietityttää. Ed on lennättänyt Beaveria OS .50 -nelarilla ja mainitsi sen olleen hieman ylitehoinen (0.9hv). Saitossa on tehoa 1.3hv ja painoa n. 120g enemmän. Pitäisiköhän laittaa "vaihdetaan" -palstalle ilmoitus, jos joltakulta löytyisi pienempi nelari. Vai pitäisikö taas tehdä Beaverista "murhamoottorikone"??? Ainakin luulisi nousevan kellukkeilla...